MyBB Pro

P30-ART

اعلانات انجمن
تکمیل/تصحیح اطلاعات پروفایل (حتما بخوانید)


ارسال موضوع ارسال پاسخ
 
امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مکمل روغن ماهی – امگا 3
مهمان گرامی، خوش آمدید!
نام کاربری
گذرواژه‌
[عضویت در انجمن]


جستجوی انجمن‌ها

(جستجوی پیشرفته)

جستجو در گوگل

Google



در اين سايت


درنا بلاگ

سرویس بلاگدهی درنا بلاگ
http://dornablog.com

مرکز تحقیقات و پژوهش های آماری

ویکی MSW
دانشنامه تخصصی ویکی MSW


آمار انجمن
» اعضا: 3847
» آخرین عضو: زهرایی
» موضوع‌های انجمن: 5576
» ارسال‌های انجمن: 216412

آمار کامل

ارسال: #1
۱۳۹۰/۳/۸, ۰۴:۱۲ عصر
آفلاین
مکمل روغن ماهی – امگا 3
0
0

اثرات مفید روغن ماهی که حاوی چربیهای امگا 3 بنامهای دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) است ، در مطالعات متعدد به اثبات رسیده است. بسیاری از افرادی که نمیتوانند ماهی مصرف کنند، برای بهره بردن از اثرات سودمند چربیهای امگا 3 ، اقدام به مصرف مکمل روغن ماهی میکنند .این مکملها به شکل کپسول موجود میباشد.

نقش های امگا 3 در بدن:
-کنترل چربیهای خون ( کاهش تری گلیسیرید و کلسترول )
- کاهش فشار خون
- جلوگیری از ایجاد لخته خون
- کاهش احتمال بروز سکته مغزی
- کاهش التهاب
-بهبود ورم مفاصل و کاهش درد در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید
-کاهش افسردگی و اختلالات دو قطبی
-پیشگیری از آلزایمر
- کاهش احتمال ابتلا به برخی انواع سرطانها
- کاهش بیش فعالی در کودکان


آبا مصرف مکمل روغن ماهی ضرورت دارد؟
حقیقت این است که هر فرد با مصرف حداقل یک تا دو وعده در هفته ماهی به عنوان بهترین منبع امگا 3 میتواند نیاز بدن به امگا 3 را کاملا تامین نماید.ماهیهای چرب همچون خال مخالی ، حلوا، ساردین،شاه ماهی و .. امگا 3 بالاتری دارند.
گردو نیز منبع خوب امگا 3 است. از میان روغن ها ، روغن کلزا (کانولا) و نیز روغن دانه کتان امگا 3 بالایی دارند.

اما با این حال بعضی افراد بعلت داشتن حساسیت و یا سایر دلایل نمیتوانند ماهی مصرف کنند. به این افراد توصیه میشود حتما با مشورت پزشک خود و فقط در صورت نیاز مکمل دریافت نمایند.به خصوص که ممکن است این مکمل با سایر داروها تداخل اثر داشته باشد.




ملاحظات لازم در خصوص مکمل امگا 3:
در هنگام خرید این مکمل، از استاندارد بودن آن اطمینان حاصل کنید. توجه کنید که کپسول فاقد فلزات سنگین همچون جیوه، سرب و کادمیوم باشد.

میزان توصیه شده دریافت کپسول روغن ماهی بر اساس مقدار امگا 3 موجود در آن تعیین میشود. معمولا کپسولها 1 گرمی هستند و مقدار رایج امگا 3 درآنها معمولا 180 میلیگرم EPA و 120 میلیگرم DHA است. هر گرم روغن ماهی نیز 9 کالری انرژی دارد.

هرگز بیشتر از 3 گرم روغن ماهی از طریق مکملها دریافت نکنید.

توصیه انجمن قلب آمریکا در مورد دریافت امگا 3 اینگونه است:
- در افراد سالم بدون هیچ سابقه بیماری قلبی عروقی توصیه میشود حداقل 2 بار در هفته ماهی مصرف کنند.
- در افرادی که سابقه بیماری قلبی عروقی دارند توصیه میشود که علاوه بر مصرف 2 بار ماهی در هفته، روزانه 1 گرم روغن ماهی دریافت کنند که 2 تا 3 هفته طول خواهد کشید تا اثرات مفید آن آشکار گردد.
- در افرادی که کلسترول بالا دارند، توصیه میشود که روزانه 2 تا 4 گرم روغن ماهی دریافت کنند که 2 تا 3 هفته طول خواهد کشید تا اثرات مفید آن آشکار گردد.
بيشتر مطالعات كلينيكي راجع به امگا 3 ،بر روي روغن ماهي انجام شده است.روغن ماهي حاوي دو اسيد جرب مهم غير اشباع دراز زنجيره امگا 3 به نامهاي ايكوزاپنتانوئيك اسيد(EPA) و دوكوزاهگزانوئيك اسيد (DHA) است.

اسيدهاي چرب غير اشباع،آنهايي هستند كه در زنجيره هيدروكربني خود ، بين اتمهاي كربن، پيوند دوگانه يا سه گانه(غيراشباع)دارند.


CH3-c-c-c-c-c-c-c-c-c=c-c-c-c-c-cc-c-c=c-c-c-c-c=c-c-c-c-c-c-COOH


چربيهاي غير اشباع، به روغن حالت مايع مي بخشند و مصرف اين چربيها بر خلاف چربيهاي اشباع خطر بيماريهاي قلبي عروقي را به همراه ندارند و حتي مي توانند براي سلامت قلب و عروق مفيد هم باشند.

دو نوع مهم اسيدهاي چرب غيراشباع ، امگا 3 و امگا 6 هستند .انسانها توانايي سنتز امگا3 و امگا6 را در بدن ندارند ولي گياهان اين توانايي را دارند و بدليل اين كه انسان نميتواند اين دو نوع اسيد چرب را در بدن سنتز كند،براي بدن ضروري محسوب شده و حتما بايد از طريق رژيم غذايي دريافت گردند.

اسيد هاي چرب امگا 3:


اگر در زنجيره هيدروكربني اسيد چرب ، اولين پيوند دوگانه بر روي كربن شماره 3 از انتهاي متيل قرار گرفته باشد،به آن اسيد چرب،امگا3 ميگويند.مهمترين اسيد چرب امگا 3 ،آلفا لينولنيك اسيد است كه در گياهان سبز مثل کتان و شاهدانه يافت ميشود.انسان اين اسيد چرب را بعد از دريافت از رژيم غذايي،طي سيستم آنزيمي desaturase/elongase در مغز و كبد ،تبديل به دوكوزاهگزانوئيك اسيد(DHA) ميكند.بيشترين غلظت DHAدر بدن در مغز و شبكيه است و عامل سياليت غشا است.DHAباعث بهبود IQ و قدرت بينايي نوزادان ميشود.اين اسيد چرب ، کلسترول،تري گليسيريد(30-25%)،(5-10%) LDL را پايين مي آورد و HDL را بالا ميبرد. امگا 3 همچنين باعث كاهش التهاب دربيماريهاي التهابي(مثل آرتروز)مي شوند:DHA و EPAبا توليد پروستاگلاندينهاي سري 3،از عمل پروستاگلاندينهاي سري 2 ممانعت كرده و مانع ايجاد التهاب ميگردند.

منابع آماده امگا 3 عبارتند از:
-روغن ماهي:
-ماهيهاي چرب امگا 3 بالاتري دارندمثل آزاد،ساردين،شاه ماهي،خال مخالي ، قزل آلا
-ميگو کلسترول بالايي دارد ولي در عوض امگا 3 بالا و چربي اشباع پايين دارد .

-روغن موجود در گردو:
مصرف روزي 2 عدد گردو توصيه ميشود.
-زرده تخم مرغ غني شده با امگا 3:
براي کساني که نمي توانند بوي ماهي را تحمل کنند جايگزين خوبي است؛در هر حال کلسترول زرده تخم مرغ بالاست.وقتي مرغي با خوراك دريايي ( جلبك هاي توليد كننده امگا 3 در كف دريا يا ماهيهايي كه از اين گياهان تغذيه كرده اند) تغذيه شود،درصد امگا 3 در زرده تخم مرغ بالا ميرود.

لازم به ذكر است كه اسيد چرب امگا 3(آلفا لينولنيک اسيد) 5 برابر غير پايدارتر از اسيد چرب امگا 6 است و در برابر نور يا اکسيژن به سرعت اکسيد ميشود.در يك رژيم غذايي متعادل نسبت دريافت امگا 6 به امگا 3 بايد 10-5 به 1 باشد.از آنجايي كه اين دو اسيد چرب مسير desaturase/elongase مشترك دارند،اگر هركدام زيادتر از حد دريافت گردند،همه مسير را به خود اختصاص داده و باعث كمبود آن ديگري ميشود.


عوارض كمبود ALA(امگا3) عبارتند از : كاهش رشد،لاغري،كاهش بينايي و اختلال در يادگيري،افزايش TGخون،التهاب بافتي،،ادم و خشكي پوست

نقشهاي امگا 3 در بدن:


.DHA در درون غشاي تمام سلولهاي بدن جاي ميگيرد ولي عمدتا غلظت هاي بالا آن در شبكيه چشم ،مغز و اسپرم يافت ميشود.DHA براي تكامل نرمال مغز و هوش و ادراك و قوه بينايي جنين و نوزاد ضروري است.بدن حتي از مقادير اندك DHA دريافتي از رژيم غذايي(200-100 ميليگرم در روز DHAبراي بالغين) كمال استفاده را مي كند و اين مقدار به نظر ميرسد كه براي حفظ سلامتي كافي باشد.با اين وجود زنان باردار و شيرده به خاطر نياز بالاي جنين و نوزاد ، مقادير بالاتري بايد دريافت كنند.يك كنفرانس بين المللي اخير دريافت حد اقل 300 ميليگرم DHAدر روز را براي زنان باردار و شيرده توصيه كرده است.

EPA يك اسيد چرب امگا 3 فعال ضد التهاب است.بدن ،در حالت سلامت و به طور عادي، در وضعيت غير التهابي به سر ميبرد و اين به خاطر وجود مقادير كافي EPAاست كه آراشيدونيك اسيد را كه يك اسيد چرب التهاب زاي امگا 6 است ،كنترل ميكند.مطالعات جديد EPA را به عنوان فعالترين عامل تحريك كننده روح و روان در روغن ماهي معرفي ميكند اگر چه DHA هم در اين رابطه بي تاثير نيست.با اين وجود،بعضي معتقدند كه دريافت بسيار بالاي DHAدر مقايسه باEPA وضعيت رواني را بد تر ميكند.

دربعضي مطالعات انجام شده، در بيماران مبتلا به آرتريت روماتوئيد، ، مصرف امگا 3 ،گرفتگي و التهاب مفاصل را كاهش داده است و بعضي بيماران توانسته اند مصرف داروهاي ضد التهاب همچون آسپيرين و ايبوپروفن و ساير داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي را قطع كنند.بعضي مطالعات نيز تاثير مثبت امگا 3 را در بيماري كرون، لوپوس اريتماتو و آسم نشان داده اند.

تاثير امگا 3 بر كاهش بروز بيماريهاي قلبي عروقي:
رابطه بين افزايش سطح تري گليسيريد خون و بيماريهاي ايسكميك قلب در مطالعات متعدد به اثبات رسيده است.مطالعه (Hokanson & Austin (1996 نشان داد كه mmol/L1 افزايش در سطح TG،خطر بروز بيماريهاي قلبي عروقي را 14% در مردان و 37% در زنان افزايش مي دهد.


براي درمان هايپر تريگليسيريدمي ، بايد سطح TG را به زير mg/dL 200برسانيم.البته در ديابت اين مقدارزير mg/dL150است.علاوه بر كاهش وزن،اصلاح رژيم غذايي و شيوه زندگي و ترك سيگار و الكل، مصرف روغن ماهي براي اين منظور توصيه شده است.

به طور كلي باور بر اين است كه يك رژيم غذايي مناسب كه حاوي روغن ماهي هم باشد ميتواند خطر بروز بيماريهاي قلبي عروقي را كاهش دهد.در مطالعه كارآزمايي Dart ، مصرف روغن ماهي در بيماران قلبي، ميزان مرگ و مير را در طي 2 سال كاهش داد.


تري گليسيريد خون كه ناشي از چربي رژيم غذايي است بعد از صرف هر وعده غذايي افزايش مي يابد و با توجه به اين كه جذب چربي 6-4 ساعت طول ميكشد و اين كه هر فرد 3 وعده در روز غذا ميخورد،ميزان TGخون تقريبا هميشه يكنواخت است و ميزان بالا رفتن آن با درجه بروز آترواسكلروز رابطه مستقيم دارد.بعضي مطالعات نشان ميدهد كه حتي مقادير كم مصرف روغن ماهي ميتواند از ميزان بالا رفتن TG خون بعد از صرف غذا بكاهد.اين اثر وابسته به دوز مصرفي است و با دوزهاي بالاتر روغن ماهي ،مقدارTG بعد از غذا بيشتر پايين مي آيد.مطالعات حاكي از آن است كه هم EPA و هم DHA در اين رابطه موثرند.

EPA چسبندگي پلاكتها و بروز لخته خون را كاهش مي دهد و اين يكي از مهمترين فوايد اين اسيد چرب است .EPA و DHA همچنين با افزايش سطح HDL خون، از بروز پلاك اترواسكلروز مي كاهند.اسيد هاي چرب امگا 3 و ايكوزانوئيدهاي ناشي از آن ،توانايي شل كردن عروق خوني و در نتيجه افزايش جريان خون را دارند كه اين اثر مي تواند با خونرساني بيشتر به قلب از آنفاركتوس ميوكارد بكاهد.


عوارض جانبی:
بیشتر افراد بالغ این مکمل را بدون بروز عارضه تحمل میکنند.عوارض رایج آن عبارتست از نفخ،تهوع،اسهال و بوی ماهی از دهان.

در افراد دیابتی ، دریافت امگا 3 تا حدودی باعث افزایش قند خون میشود و لذا فقط تحت نظر پزشک خود باید اقدام به مصرف این مکمل نمایند.

از آنجایی که روغن ماهی باعث رقیق شدن خون میگردد،توصیه میشود افرادی که داروی ضد لخته خون همچون کومادین یا آسپیرین مصرف میکنند و یا افرادی که دچار اختلالات خونی و خونریزی هستند،فقط تحت نظر پزشک این مکمل را دریافت نمایند.

در استفاده از مکملهایی که به جای استفاده از روغن ماهی ،از روغن کبد ماهی استفاده میکنند باید احتیاط کنید زیرا این نوع حاوی مقادیر بالایی ویتامین A و D هستند که میتوانندمسمومیت زا باشند.
نقل قول این ارسال در یک پاسخ بازگشت به بالا
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس شده توسط mehdi ، mehraeen ، azadenameh ، Tuba ، Melorin ، سلطانی ، kamran ، Pazhvak ، katy ، anbarestani ، زري
ارسال: #2
۱۳۹۰/۳/۲۴, ۰۱:۱۴ صبح
آفلاین
تاثير امگا ۳ در پيشگيري از بيماري ها
0
0

تاثير امگا ۳ در پيشگيري از بيماري ها


امگا ۳ نوعي اسيد چرب و يا چربي غيراشباع مركب است كه در زنجيره اتصالي كربن آن يك گروه كربوكسيل (COOH) و چندين پيوند دوگانه وجود دارد. دو اسيد چرب از خانواده امگا ۳ (DHA- EPA) ارزش بالايي در پيشگيري و درمان بسياري از امراض، موثر شناخته شده است. كه اين دو اسيد چرب فقط در ماهي و روغن ماهي يافت مي شود. طبق تحقيقات به اثبات رسيده هرچه در برنامه غذايي هفتگي بيشتر ماهي بگنجانيد، اثرات مفيد آن در جهت جلوگيري از امراض زيادتر خواهد بود.
● كنترل بيماري هاي قلبي توسط امگا ۳
بررسي هاي انجام شده در كشور پرتغال نيز نشان مي دهد كساني كه در اين كشور به طور مرتب از ماهي استفاده مي كنند در مقايسه با افرادي كه ماهي كم مي خورند مقدار چربي خون و سكته هاي قلبي بسيار كم تر است و همچنين بررسي آزمايشگاهي انجام شده نشان مي دهد كه اين افراد علاوه بر سطح امگا ۳ بالا در خون داراي مقدار HPL (كلسترول خوب) بالاتر و LDL ( كلسترول بد) كمتري از گروه ديگر بوده اند. ضمن اين تحقيقات دانسته شد كساني كه مصرف گوشت آنها بالاتر از ماهي بوده و در اين گروه آنفاركتوس چهار ( سكته قلبي) چهار برابر بيشتر است.
● كنترل فشار خون با مصرف امگا ۳
به علاوه فشار خون بالا يكي از علل مهم بيماري هاي قلبي و عروقي و آترواسكلروز بيشتر و سكته هاي قلبي و مغزي است. اگر فشار خون فردي به مدت طولاني بالاي عدد ۱۶۰-۱۴۰ ميلي متر جيوه بر روي ۹۵-۸۵ ميلي متر جيوه باشد ( البته اين اعداد به سن هم بستگي دارد) ريسك ابتلا به بيماري هاي قلبي ـ عروقي افزايش مي يابد. تحقيقات نشان مي دهد، فشار خون با اسيد چرب امگا ۳ رابطه دارد و انجام ورزش هاي سبك به همراه مصرف اسيد چرب امگا ۳ به صورت يك برنامه دايمي و منظم مي تواند در افت و تنظيم فشار خون بسيار مفيد و موثر باشد.
● درمان بيماري آسم با امگا ۳
طي بررسي ديگر كه در امريكا انجام شده است، بافت جدار ريه و مجاري تنفسي از بيماران آسم نشان داده است كه اين افراد داراي عوامل التهاب زا در جدار ريه و مجاري تنفسي خود هستند كه همگي به علت افزايش اسيد چرب آراشيدونيك امگا ۶ توانسته، نتايج مثبتي از تاثيرات آن بدهد. در نتايج آزمايش هايي كه بر روي ۸۹۶۰ مردي كه قبلا سيگار مي كشيدند ولي ترك سيگار كرده بودند ديده شده كه پس از ترك سيگار، تعداد ۶۶۷ نفر آنها مبتلا به برونشيت مزمن شده اند. همچنين ۱۸۵ نفر آنها دچار آمفيزم ريوي و ۱۹۷ نفر دچار صدمات مزمن و تنگي برونش ها شده بودند.
متخصصان ريه در اروپا در پي تحقيقات انجام شده، پي بردند كه با اضافه كردن اسيد چرب امگا ۳ در تغذيه بيماران مي توان تعداد امراض، راه هاي هوايي و تنفسي، شدت امراض، تعداد دفعات عود آن و يا تعداد مرگ و مير حاصل از آن را كاهش داد.
محققان علم تغذيه اثبات كرده اند كه همراه شدن تغذيه نامناسب و افزايش مصرف اسيدهاي چرب به فرم ترانس با آلودگي هوا، عاملي مهم در جهت افزايش احتمال ابتلا به بيماري هاي مزمن تنفسي است. نتايج اين تحقيقات و بررسي ها در مجله علمي امريكايي به نام Critical care medicine به چاپ رسيده است.
● تاثير امگا ۳ در پوكي استخوان
محققان پي برده اند كه اسيد چرب امگا ۳ در پيشگيري از پوكي استخوان نقش بسيار مهمي دارد. اگر مصرف دايمي و منظم اسيد چرب امگا ۳ ادامه يابد، جذب كلسيم از روده ها بيشتر مي شود. با مصرف ماهي علاوه بر افزايش جذب كلسيم سلول هاي استخواني تحريك شده كلسيم را در خود بهتر رسوب مي دهند. اين اسيد چرب علاوه بر پيشگيري، به عنوان درمان كمكي در كنار درمان با داروهاي شيميايي در مبتلايان به پوكي استخوان بسيار ارزشمند و كمك فراوان به موفقيت درمان مي كند.
نقل قول این ارسال در یک پاسخ بازگشت به بالا
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس شده توسط Tuba ، نهال ، katy ، زري
ارسال: #3
۱۳۹۱/۵/۷, ۱۰:۱۲ صبح
آفلاین
RE: مکمل روغن ماهی – امگا 3
0
0

آیا امگا3 معجزه می‌کند؟


.jpg  137975.jpg (اندازه: 10.23 KB / تعداد دفعات دریافت: 98)

امگا تبدیل به ستاره شده ، این کلمه در همۀ زبان ها افتاده و رایج شده است: باید گفت که نام پزشکی آن اسید ایکوزاپنتنوئیک است، البته نام های دیگری هم بر روی این اسیدی که انگار قرار است ما را از همۀ بیماری ها نجات دهد، گذاشته می‌شود.

امگا به درد چه بخش هایی می‌خورد؟
تقریباً همه! زیرا امگا در تمام میلیاردها سلول ما و در تمام سطوح وجود دارد، از جمله: شکل گیری، رشد، تولید مثل و... . هیچ یک از سیستم های بدن ما (سیستم قلبی عروقی، مغزی، هورمونی و ...) مستثنا نیستند، و هیچ یک نمی‌توانند بدون وجود این امگا به خوبی کار کنند.

امگا 3 و امگا 6
دو خانوادۀ بزرگ از این امگاها وجود دارد، امگا 3 و امگا 6.

چرا 3 و چرا 6؟
اسیدهای چرب تشکیل دهنده های ضروری لیپیدها (چربی ها) هستند. آنها از زنجیره ای کمابیش طولانی از اتم های کربن ساخته شده اند، بین آنها "نقاطی شیمیایی" وجود دارد که "اتصال ها" نامیده می‌شوند، این اتصال ها می‌توانند ساده یا دوگانه باشند.
اتم های هیدروژن می‌توانند روی این اتصال ها با هم ترکیب شوند.
مانند گردنبندی از مروارید (اتم های کربن) هستند، چه پیوندشان توسط یک حلقۀ ساده باشد و چه یک حلقۀ دوگانه، به هم متصل اند، و آویزها (اتم های هیدروژن) روی آنها به هم متصل شده اند.

زمانی که تمام حلقه ها اشغال می‌شوند، شما اسیدهای چرب اشباع دارید، زمانی که فقط یکی از آنها آزاد بماند، اسیدهای چرب تک حلقه ای غیر اشباع و زمانی که چندین حلقه آویز ندارند، اسیدهای چرب غیر اشباع چند حلقه ای خواهیم داشت.

امگا به آخرین گروه تعلق دارد. شیمی دان ها نام گذاری آنها را از روی آخرین حرف الفبای یونانی، امگا (W یا ω) انتخاب کرده اند و عدد 3 یا 6 در رابطه با محل آزاد، یعنی جایی که یک آویز روی زنجیرۀ کربن ها کم دارد، است.

مشکل این است که بدن ما قادر به ساختن این امگا نیست. بنابراین، اجباراٌ امگا باید از طریق تغذیه و در وعده های مشخص وارد بدن مان بشود، وگرنه کشمکشی در بدن ایجاد می‌شود که منجر به عدم کارکرد درست خواهد شد.
باید امگا به صورت جمع یعنی امگاها به کار برده شود، زیرا در هر گروه، چندین شکل و چندین خانواده وجود دارد.

خانوادۀ امگا 3 چیست؟
در خانوادۀ امگا 3 اسید آلفا لینولنیک پدر خانواده است، این نام از این جهت انتخاب شده است که امگا 3 در دانه های کتان (lin) به وفور یافت می‌شود. ضمناً در روغن کلزا و سویا هم امگا 3 زیادی وجود دارد.

زمانی که امگا 3 وارد بدن مان می‌شود، ممکن است اسید ایکوزاپنتنوئیک و بعد از آن اسید دکوزاهگزانوئیک متولد شوند.

این دو اسید از سرخرگ ها و قلب محافظت می‌کنند، در مقابل التهاب و آلرژی واکنش نشان می‌دهند، در واکنش های ایمنی عمل می‌کنند، در پذیرش پلاکت های خونی مشارکت دارند، برای حفظ وضعیت مناسب سلول های مغزی، کلیه ها، شبکیۀ چشم، پوست و اسپرماتوزوئید ضروری اند، و خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با افزایش سن، برخی سرطان ها و... را کاهش می‌دهند.

اما این تبدیل اسید آلفا لینولنیک به اسید ایکوزاپنتنوئیک و اسید دکوزاهگزانوئیک، در بدن ما فوق العاده عمل نمی‌کند. هر چه سن بیشتر شود، موفقیت کمتر خواهد بود. بنابراین، ما به سختی دانه های کتان و روغن کلزا را وارد تغذیه مان کنیم، اما نمی‌توانیم از اثر بخشی و دریافت میزان کافی امگا در بدن مان مطمئن باشیم.

و این در حالی است که ماهی های چرب به طور معجزه آسایی سرشار از اسید ایکوزاپنتنوئیک و اسید دکوزاهگزانوئیک هستند. به همین خاطر است که این قدر به ما اصرار می‌کنند در هفته سه بار ماهی بخورید.
به همین دلیل است که کپسول های حاوی امگا 3 بر پایۀ روغن ماهی این قدر مورد استقبال قرار می‌گیرد و دقیقاً به همین علت است که جوجه ها را با خوراندن دانۀ کتان پرورش می‌دهیم تا به این ترتیب تخم شان سرشار از امگا 3 باشد.
خانوادۀ امگا 6 چیست؟
در خانوادۀ امگا 6 اسید لینولئیک پدر خانواده است. این اسید به اسید گاما لینولنیک و اسید دیومو گاما لینولنیک تبدیل می‌شود.
تمام چیزهای موجود در این دنیای زیبا به درد سیستم عصبی ما، سیستم قلبی عروقی ما، و سیستم ایمنی ما می‌خورند، در مقابل التهاب و آلرژی واکنش نشان می‌دهند، پوست را در وضعیت خوبی نگه می‌دارند و... .
تبدیل اسید لینولئیک به اسید گاما لینولنیک و اسید دیومو گاما لینولنیک بهتر از تبدیل امگا 3 انجام می‌گیرد، مگر اینکه بیش از حد خوراکی سرشار از کلسترول و اسیدهای چرب اشباع و الکل، مورد استفاده قرار گیرد یا فرد سنش زیاد یا میزان دیابت خونش بالا باشد.
اما همۀ روغن های رایج مورد استفاده (آفتابگردان، بادام زمینی، ذرت، دانۀ گندم) سرشار از اسید لینولئیک هستند. و این وضعیت اصلاً خوب نیست.
نقل قول این ارسال در یک پاسخ بازگشت به بالا
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس شده توسط شيرين ، behnam ، mehraeen ، azadenameh ، donya ، Tuba ، rayganyhakim ، Melorin ، سلطانی ، نهال ، kamran ، katy ، نازنین2012 ، زري
ارسال: #4
۱۳۹۱/۱۰/۱۹, ۰۹:۱۷ صبح
آفلاین
روغن ماهی وام اس
0
0

روغن ماهي علاائم ام- اس را تخفيف مي دهد
اخيرا پيشرفهايي در زمينه تحقيقات مربوط به بيماري ام اس حاصل شده است كه گزارش آن در وب سايت http://www.ms-cam.org منتشر شده است . اين تحقيقات در گردهم آيي آكادمي عصب شناسي آمريكا كه در هنولولو بين تاريخهاي 29 مارس تا پنجم آپريل برگزار شده است ارائه گرديده اند.

رويكرد تغذيه اي براي درمان ام اس
مطالعات گذشته در خصوص رژيم غذايي دلالت بر اين داشتند كه چربي هاي اشباع شده به ميزان كم و چربي هاي اشباع نشده زياد به ميزان بالا باعث كاهش شدت بيماري در بيماران ام اس ميشوند. اين بخش از تحقيق بطور كامل مورد بررسي قرار نگرفت بيشتر مطالعات نيز در واقع در دهه هاي 1970 و 1980 ميلادي صورت گرفته بودند تحقيقي كه اخيرا صورت گرفته است توجه زيادي را معطوف بخود كرده است.

در اين مطالعه كوچك 32 بيمار شركت داده شده اند و دو گروه با هم مورد مقايسه قرار گرفتند. يك گروه روزانه كپسول روغن ماهي مصرف كرد بعلاوه به اين گروه توصيه شد 15% از كل كالري حاصل از مصرف چربي را كم نمايند. به گروه ديگر كپسولهاي روغن زيتون داده شد و توصيه گرديد 30% ازكل كالري حاصل از مصرف چربي را كاهش دهند. كليه شركت كنندگان در اين مطالعه از داروهاي مورد تاييد FDA مانند آونكس – كپكسون – ربيف براي معالجه ام اس استفاده ميكردند.

در پايان آزمايش گروهي كه روغن ماهي در طي دوره يكساله آزمايش استفاده كرده بودند در وضعيت به مراتب بهتري قرار داشتند نسبت به گروه ديگركه كپسول روغن زيتون مصرف كرده بود. مخصوصا اينكه گروهي كه كپسول روغن ماهي استفاده كرده بود تشديد ام اس كمتري نسبت به قبل از مصرف كپسول داشت در صورتيكه ديگر گروه (گروه روغن زيتون) تاثيري در بهبودي بيماري حس نكرده بودند ضمن اينكه اشخاصي كه در گروه روغن ماهي قرار داشتند ناتوانايي جديدي در طي دوره مصرف كپسول روغن ماهي پيدا نكرده بودند. بطور خلاصه گروه روغن زيتون در طي يكسال آزمايش وضع بيماريشان بدتر شده بود

تحقيقات جديد نشان مي دهند اسيدهاي چرب امگا – سه براي مبتلايان به مالتيپل اسكلروزيس (‌MS ) سودمندند. اين اسيدهاي چرب حاوي آيكوزا پنتانوئيك اسيد ( EPA ) و دوكوزاهگزانوئيك اسيد ( DHA ) هستند كه نوعي پروتئين خون به نام متالوپروتئيناز – 9 ( MMP-9 ) توليد شده توسط سلولهاي ايمني بيماران ام – اس را تحت تاثير قرار مي دهند. مطالعه جديد نشان داده است مصرف روغن ماهي به مدت سه ماه ،‌سطوح MMP-9 توليد شده توسط بيماران ام- اس را تا 58 درصد كاهش مي دهد. همچنين افزايش قابل ملاحظه اي در سطوح EPA و DHA در غشاهاي گلبول قرمز بيماران مشاهده شده است. يافته هاي فوق نيز مطالعات گذشته مبني بر كاهش علائم بيماري ام – اس در اثر مصرف روغن ماهي حاوي اسيدهاي چرب امگا – سه را تاييد مي كنند.
نقل قول این ارسال در یک پاسخ بازگشت به بالا
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس شده توسط mehraeen ، David2bili ، Melorin ، Tuba ، نهال ، kamran ، Pazhvak ، katy ، نازنین2012 ، زري
ارسال: #5
۱۳۹۲/۱/۳, ۰۵:۲۵ عصر
آفلاین
اسید چرب امگا3 و بیماری ام اس
0
0

آیا اسیدچرب امگا 3 ، روی بیماری ام اس تأثیر دارد ؟

سالهاست که محققین بدنبال پاسخ این سوال میباشند ودراین رابطه مطالعات گوناگونی راانجام داده اند اما نتایج مطالعات همچنان ضد ونقیض بوده است.

اسیدهای چرب امگا 3،اسیدهای چرب اشباع نشده ای هستند که به مقدار فراوان در ماهی های آب سرد( مانند سالمون) و نیز در اشکال داروئی وجود دارند.

در مطالعه ای که در ماه آوریل سال گذشته نتایج آن به چاپ رسید، نشان داده شد که کپسول های امگا3 هیچ اثر مثبتی بر روی بیماری ام اس ندارند و البته تجویزهمزمان آنها باداروی انترفران بتا یک α ، مانع اثرات مثبت این دارو نمی شود.

مطالعه مذکور برروی 92 فرد مبتلا به ام اس ، فرم عود کننده - بهبود یابنده، انجام گرفت که در بین سنین 55 – 18 سال بودند.

با توجه به این مطالعه و تحقیقات دیگری که نشان داده اند، اسید چرب امگا 3 میتواند از آسیبهای سلولهای عصبی ( بطورکلی) جلوگیری و حتی آن را درمان نماید، صاحب نظران پیشنهاد می کنند، اگرچه هنوز نقش این اسید چرب در بیماری ام اس مشخص نیست، اما با توجه به سایر اثرات مثبت این دارو، بهتر است عزیزان مبتلا به ام اس، با نظر پزشک معالجشان استفاده از این دارو را ادامه دهند .
نقل قول این ارسال در یک پاسخ بازگشت به بالا
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس شده توسط زهره ، kamran ، aster ، Tuba ، نهال ، katy ، anbarestani ، نازنین2012 ، زري
ارسال: #6
۱۳۹۲/۳/۷, ۰۹:۵۲ صبح
یک ماده ضروری از دوران جنینی تا سالمندی!
0
0

اسیدهای چرب امگا-3 در دوران بارداری و شیردهی نیز اثرات مثبت بسیاری به همراه دارند.

[تصویر:  IMG17594483.jpeg]

پژوهش های اخیر نشان می دهند که مصرف روغن ماهی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا-۳ خطر نابینایی در سالمندان را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

نابینایی در سالمندان اغلب به دلیل ابتلا به بیماری به نام تحلیل ماکولار ناشی از افزایش سن رخ می دهد. این بیماری موجب مرگ سلول های شبکیه می شود و درمان قطعی ندارد.

رژیم غذایی سرشار از امگا-۳ و یا مصرف مکمل های روغن ماهی، موجب محافظت از سلول های شبکیه و پیشگیری از نابینایی در سنین بالا می شود.

علاوه بر این اسیدهای چرب امگا-۳ فواید بسیار دیگری نیز دارا می باشند که عبارتند از: پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی، کاهش میزان تری گلیسرید خون، کاهش فشارخون، پیشگیری از تجمع پلاکت ها و ایجاد لخته خونی در عروق، بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از افسردگی، آلزایمر و بیماری ام اس.

متخصصان معتقدند اسیدهای چرب امگا-۳ در دوران بارداری و شیردهی نیز اثرات مثبت بسیاری به همراه دارند، از جمله پیشگیری از زایمان زودرس و پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری)، افزایش ضریب هوشی نوزاد و پیشگیری از دیابت نوع یک در کودکان.

ماهی به ویژه ماهی های چرب مانند سالمون، تخم کتان و گردو بهترین منابع غذایی امگا-۳ به شمار می روند.
نقل قول این ارسال در یک پاسخ بازگشت به بالا
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس شده توسط آرام ، نهال ، kamran ، katy ، نازنین2012 ، زري
ارسال: #7
۱۳۹۲/۳/۱۲, ۰۵:۳۴ عصر
آفلاین
تاثیر روغن ماهی بر فعالیتهای مغز
0
0

نتايج سال ها تحقيق و مطالعه نشان مي دهد برنامه غذايي سرشار از چربي سالم در توليد سلول هاي عصبي جديد تأثيرگذار است.
عرش نیوز ؛
به نقل از سايت «هلث نيوز» محققان انگليسي دريافته اند، برنامه غذايي غني از امگا۳، مانند روغن ماهي مي تواند با تحريک قسمت هايي از مغز که حافظه، يادگيري و تغذيه را کنترل مي کند، مانع از اثرگذاري موادغذايي مضر شود.

در واقع اين تحقيق به منظور بررسي نقش امگا۳ در کاهش وزن انجام شد. هر چند داده هاي ۱۸۵ تحقيق مويد اين نکته است که روغن ماهي اثر مستقيم روي کاهش وزن ندارد اما نقش چشمگيري در کاهش آسيب هايي دارد که بر اثر مصرف بالاي چربي مضر در مغز ايجاد مي شود. به گفته محققان، عوامل زيادي در تعيين وزن بدن دخيل است و مهم ترين آن خوراکي هايي است که مصرف مي کنيم.

مصرف بيش از حد برخي مواد مانند قند تصفيه شده، چربي هاي اشباع شده، کربوهيدرات ها و... به افزايش وزن و اختلال در سوخت و ساز بدن منجر مي شود. اين اختلالات در ساختار مغز از جمله در زمينه توليد سلول هاي جديد عصبي هم ديده مي شود.

هورمون هايي که معمولاً پس از خوردن مواد غذايي رها مي شود و به گردش خون راه پيدا مي کند، از ياخته هاي عصبي محافظت مي کند و روند رشد آن را سرعت مي بخشد.

اما اتخاذ يک برنامه غذايي پرچرب و در پي آن افزايش تري گليسيريد، مانع از ورود اين هورمون ها به مغز مي شود و مولکول هاي تحريک کننده رشد عصبي نيز کاهش پيدا مي کند. در نمونه هاي آزمايشگاهي امگا۳ با کاهش دادن ميزان تري گليسيريد رشد عصبي را به حالت طبيعي برمي گرداند.

اگر چه روغن ماهي تأثير مستقيمي روي کاهش وزن ندارد، اما در خنثي کردن آثار مضر غذاهاي پرچرب موثر است.NS0 (35)
نقل قول این ارسال در یک پاسخ بازگشت به بالا
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس شده توسط آرام ، سلطانی ، Fatima.r ، aster ، Tuba ، نهال ، kamran ، katy ، anbarestani ، نازنین2012 ، زري
ارسال: #8
۱۳۹۲/۳/۱۲, ۰۷:۱۴ عصر
آفلاین
RE: تاثیر روغن ماهی بر فعالیتهای مغز
0
0

با بوی آزار دهنده اش چه کنیم؟؟
نقل قول این ارسال در یک پاسخ بازگشت به بالا
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس شده توسط بهنام ، نازنین2012 ، زري
ارسال: #9
۱۳۹۲/۳/۱۲, ۰۷:۲۳ عصر
آفلاین
RE: تاثیر روغن ماهی بر فعالیتهای مغز
0
0

ماهی قزل الا چون بدون تیغه رو دوست دارم
با لیموترش و نمک
همه این چیزها واسم بده
نقل قول این ارسال در یک پاسخ بازگشت به بالا
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس شده توسط بهنام ، نهال ، katy ، نازنین2012 ، زري
ارسال: #10
۱۳۹۲/۴/۲۱, ۰۸:۰۵ عصر
آفلاین
RE: تاثیر روغن ماهی بر فعالیتهای مغز
0
0

روغن ماهی یکی از مواد غذایی متعدد و فراوانی است که ادعا میشود در بهبود بیماری ام اس موثر است.
بسیاری از بیماران اذعان داشته اند که روغن ماهی به انها کمک کرده است ولی هیچگونه تحقیقی تاثیر واقعی روغن ماهی بر بیماری ام اس را اثبات نکرده است.
نقل قول این ارسال در یک پاسخ بازگشت به بالا
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس شده توسط Tuba ، نهال ، katy ، anbarestani ، زري
ارسال موضوع ارسال پاسخ


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ بازدید: آخرین ارسال
  مکمل‌های ویتامینی خوب یا بد؟ Mahmoud61 2 491 ۱۳۹۳/۲/۳ ۱۰:۵۳ صبح
آخرین ارسال: Tuba
  بهترین و بدترین روغن های خوراکی را بشناسید Mahmoud61 10 980 ۱۳۹۳/۱/۲۵ ۱۱:۱۳ صبح
آخرین ارسال: Tuba
  خواص سالم ترين روغن های خوراکی paravar2008 7 1,536 ۱۳۹۳/۱/۲۵ ۱۰:۴۷ صبح
آخرین ارسال: نازنین2012
  به روغن داغ نمک اضافه نکنید Mahmoud61 0 91 ۱۳۹۲/۱۲/۳ ۰۲:۱۶ عصر
آخرین ارسال: Mahmoud61
  فواید روغن مورچه نازنین2012 2 146 ۱۳۹۲/۱۲/۲ ۰۹:۳۳ عصر
آخرین ارسال: mohammad ali
  بهترین شیوه مصرف مکمل ها nice 2 635 ۱۳۹۲/۱۱/۱۲ ۱۲:۴۹ عصر
آخرین ارسال: نازنین2012
  طب مکمل و جایگزین چیست؟ Mahmoud61 4 404 ۱۳۹۲/۱۰/۲۸ ۱۲:۲۶ صبح
آخرین ارسال: نازنین2012
  تغذیه مکمل دانش آموزان را جدی بگیرید anbarestani 0 206 ۱۳۹۲/۷/۸ ۱۱:۳۹ عصر
آخرین ارسال: anbarestani
  همه چیز درباره تن ماهی که باید بدانید Mahmoud61 0 311 ۱۳۹۲/۶/۳۱ ۱۰:۱۴ صبح
آخرین ارسال: Mahmoud61
  آنچه درباره مضرات روغن ماهي نمي دانيد! Mahmoud61 1 268 ۱۳۹۲/۶/۱۹ ۰۹:۴۴ صبح
آخرین ارسال: میتی

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

 انتخاب پوسته:

تماس با ماMS Worldبازگشت به بالابایگانیپیوند سایتی RSS